Friday, 10 May 2013

Blog siapakah?

Assalamualaikum semua..

dah mandi?dah sarapan?haipppp...taik mata tak hilang lagi?ayyyooo..hehe.. dah baca surah kaffi semua? jangan lupa ok? :) *banyak soalan betul ! huhu

“Barangsiapa yang membaca Surah Al Kahfi pada hari Jumaat, dia akan disinari cahaya di antara dua Jumaat.” (HR An Nasa’i dan Baihaqi)

tak nak melalut panjang2, niat dihati nak menambah kawan dan memandangkan 2 3 ni duk mai balik dah kegilaan skodeng blog-blog yang dicadangkan oleh kawan-kawan  ada yang juga hasil dari duk tukar-tukar link kat group fb..blog sape?haish..blog awaklah ! sape?awaklah! hehe.. nak dijadikan cerita, terniat dan terfikir nak buat entri khas untuk review blog-blog yang semuanya memang meletup.blog sape?haishh..kan dah bagitahu..blog awaklah ! a'a..awak yang tgh baca ni..shy shy cat pulak nak ngaku..ngeee *kelip-kelip mata. 

hadiah?maafla..segmen ni takde hadiah TV Plasma  4 5 6 7 inci..takde mesin basuh yang blh jemur kain terus pas basuh..takde hadiah mahal-mahal..yang ada cuma hadiah sebuah perkenalan dari seorang blogger dengan rakan-rakan blogger yang lain.. sebab tu lah tujuan utama saya. ok..syarat-syaratnya pulak  yang penting adalah selepas blog-blog yang meninggalkan LINK untuk direview dah direview.inshaaAllah,saya akan review secara berperingkat sebab nak tgk dulu sambutannya macam mana.maklumla..blog saya sendiri pun entah ada ke tidak yang baca (ceh..drama sedih pulak..huhu) ..sila-sila la melawat mereka dan follow serta tinggalkan komen.siapa tahu komen-komen yang kita berikan dapat membantu memperbaiki apa yang kurang dan menambahbaik lagi apa yang sedia ada.. oklah..macam mana nak join? jum baca step by step : 

LANGKAH PERTAMA : 

 ini adalah page rasmi untuk blog saya, jemputla singgah dan berikan sokongan anda.tekan LIKE atau SHARE post-post yang ada. 

LANGKAH KE-2 


yeahh...inilah dunia saya..anda boleh dapatkan LINK untuk ke blog ni dengan tekan link yang saya letakkan di page. eh..kalau dah baca entri ni maknanya dah masuk ke blog saya la kan? hehe *soalan mintak pelempang. =_='' 
Sila la follow blog ini dan tinggalkan komen dientri. yang penting jangan lupa tingalkan LINK ok? sebab saya akan review link anda dan letakkan gambo blog anda nanti. izinkan saya printskrin blog anda ye. :) 

LANGKAH KE 3

dan yang pastinya lepas tu jangan lupa singgah blog mereka-mereka yang direview. jom kita jadi sahabat. :) 


SURAT CINTA : 

Rasulullah saw bersabda: "Sesama muslim itu bersaudara. Oleh karena itu, jangan menganiaya dan jangan mendiamkan. Siapa saja yang memperhatikan kepentingan saudaranya, Allah akan memperhatikannya. Siapa saja yang melapangkan satu kesulitan sesama muslim, niscaya Allah akan melapangkan satu kesulitan dari beberapa kesulitannya pada hari kiamat. Siapa saja yang menutupi kejelakan seorang muslim Allah akan menutupi kejelekannya pada hari kiamat." (HR.Bukhari dan Muslim)



22 comments:

  1. Sesama kita bloggers bersaudara, salam jumaat

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. terima kasih m.hakim Faiz.all the best too ! :)

      Delete
  3. hehe.. cm teringin je blog Kisah Ayu Dan Ali di review hahaha.. (ayat membodek namanya) hahaha..

    http://kisahayudanali.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah.tungguuu ! :)
      terima kasih singgah :)

      Delete
  4. entry yg islamik dan penuh penghayati dakwah!! saya pilih untuk FOLLOW awak.. hehe.. bersama kita dakwah ye saudari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sharifah.saya dah follow kamu jugak. love your blog. nanti kita review blow awak ye :)

      Delete
  5. Salam. Dah follow n like fb page. Terima kasih sebab sudi follow blog saya juga. Blog saya http://kakitanganmata.blogspot.com/ . Terima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.ok sekarang jugak saya gi sana ! :)

      Delete
  6. salam alaik...hadis yang baik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.semoga kita sama-sama mendapat mendapat manfaat darinya. :)

      Delete
  7. Suka baca entry yang islamik macam blog kamu. Azwa singgah dan memilih untuk follow kamu. Salam ukhuwah. Ni link blog azwar, http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.tegur-tegurlah jika ada yang silap ye.salam ukhuwah. :)

      Delete
  8. Assalam, sy nk tambah kawan blooger jgk.. visit my site ya.
    http://lynxlyd.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. me too.nanti kita review ye blog awak :)

      Delete
  9. Replies
    1. terima kasih sudi singgah. salam persahabatan :)

      Delete
  10. Done follow d0ne LIKE :)

    http://zafirahzarrae.blogspot.com

    ReplyDelete